FreakGamers - Gaming community

Hi guest, Due the exclusive content , register are available only with invitation code. Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts.

Do you need one ? send a donation here : DONATE and we will send it to your paypal email in 12-24H . Thanks for support us.

Aion – Ghid pentru începători

LayLow

Freak level 1
Active user
Member
Messages
108
ReactionScore
212
Points
43
AION este un MMORPG, un joc online ce implică prezenţa unui număr mare de aventurieri într-o lume virtuală. Pentru a te putea bucura de acest univers, trebuie mai întâi să cumperi jocul şi ulterior să plăteşti un abonament lunar care să îţi permită accesul pe servere. Presupunând că ai cumpărat jocul şi ţi-ai creat un cont pe site-ul PlayNC, după instalarea clientului va trebui să defineşti un personaj cu care să explorezi Atreia.Conectarea

Prima fereastră care va fi afişată după ce vei rula jocul va fi cea de autentificare, unde va trebui să introduci utilizatorul şi parola.


În partea de jos a ecranului se află butoanele:

 1. New Account – îţi poţi crea un cont nou, în cazul în care nu ai facut-o deja
 2. Option – aici modifici setările audio şi video
 3. Credits – lista cu numele celor care au contribuit la crearea jocului
 4. Quit – părăsire joc
După ce ai introdus utilizatorul şi parola, apăsă butonul OK. Vor fi afişaţi termenii şi condiţiile pe care trebuie să le accepţi dacă doreşti să joci AION.

Următoarea fereastră este cea în care vei alege serverul pe care să joci. Dacă ai prieteni cu care vrei să joci, trebuie să selectaţi acelaşi server, deoarece personajele nu pot fi transferate ulterior.Rasele


După selectarea serverului dorit va trebui să alegi rasa. Toate personajele create pe un server pot aparţine unei singure rase, iar în AION poţi alege între Elyos sau Asmodian.

Elyos trăiesc în zona cunoscută sub numele de Elyseea, în partea inferioară a Atreiei. Timp de 750 de ani aceştia s-au bucurat de căldura soarelui, aşa că pielea lor este deschisă la culoare, iar aripile de un alb angelic.

Asmodienii trăiesc în partea superioară a Atreiei, în regiunea cunoscută drept Asmodae. În urma cataclismului ce a lovit Atreia, regiunea în care trăiesc aceştia a fost scufundată în întuneric. Datorită acestui lucru, Asmodienii au pielea închisă la culoare, aripile lor sunt negre, iar atunci când se pregătesc de luptă ochii lor capătă o sclipire de un rosu aprins.Clasele


Următorul pas după selectarea rasei constă în alegerea clasei personajului. Sunt disponibile iniţial 4 arhetipuri, urmând ca la nivelul 10, după îndeplinirea unei misiuni speciale, să îţi alegi una din cele două specializări disponibile pentru fiecare arhetip.

Cele 4 arhetipuri sunt:

 1. Warrior – specializări: Gladiator sau Templar
 2. Scout – specializări: Assassin sau Ranger
 3. Mage – specializări: Sorcerer sau Spiritmaster
 4. Priest – specializări: Cleric sau Chanter

Crearea Personajului


După selectarea clasei, vei trece la finisarea personajului. În AION, opţiunile în ceea ce priveşte modelarea din punct de vedere fizic sunt practic nelimitate. În ecranul afişat vei avea posibilitatea să defineşti de la forma şi lungimea membrelor sau dimensiunea umerilor până la culoarea părului, poziţia ochilor, lungimea genelor, culoarea buzelor, diverse tatuaje şi lista poate continua.Interfaţa şi Comenzile

Odată ce personajul este creat, vei păşi pentru prima dată pe Atreia. Dacă vrei să te bucuri cu adevărat de experienţa oferită de AION, este esenţial să înţelegi funcţiile fiecărui buton şi comenzile ce-ţi vor fi puse la dispoziţie.


 1. Fereastra de chat – aici vor fi afişate discuţiile cu ceilalţi jucători, informaţii despre daunele provocate şi primite, precum şi un scurt istoric al luptelor la care ai participat.
 2. Profilul personajului – va afişa un portret şi informaţii despre nivelul acestuia. Dacă vei apăsa pe această fereastă, îţi vei selecta personajul.
 3. Statusul – afişează punctele de HP/MP/DP (viaţă, mană şi putere divină)
 4. Bara de scurtături – aici puteţi plasa diverse abilităţi, vrăji sau obiecte pentru uz rapid.
 5. Meniul – afişează o listă din care puteţi accesa diferitele opţiuni sau facilităţi ale jocului.
 6. Nivelul de influenţă – arată procentul din Abyss controlat de cele 3 facţiuni (Elyos, Asmodieni, Balaur) precum şi locul în clasament ocupat de personajul vostru.
 7. Indicatorul de zbor – arată dacă te afli într-o zonă în care poţi zbura, timpul de zbor rămas şi cât timp mai ai de aşteptat până vei putea folosi din nou aripile.
 8. Mini-harta – indică direcţia în care trebuie să mergi pentru a completa diverse misiuni, precum şi alte puncte de interes din jurul tău.
 9. Experienţa – afişează experienţa acumulată. Când bara se umple, personajul creşte în nivel.
 10. Statusul ţintei – afişează informaţii despre ţinta selectată.
 11. Bara mobilă de status – afişează informaţii despre tine şi jucătorii din raza ta vizuală
 12. Lista cu misiuni – cu ajutorul ei puteţi ţine evidenţa misiunilor în care sunteţi angrenaţi.
În AION pentru deplasare sunt folosite tastele QWES. Pentru a te întoarce la stânga sau la dreapta se folosesc tastele A respectiv D. Pe lângă acestea, mai sunt o mulţime de alte taste ce îndeplinesc diferite roluri cum ar fi:

 • NumLock – deplasare automată
 • R – zbor ascendent
 • F – zbor descendent
 • Space – săritură
 • ” . ” – mers/alergat
 • ” , ” – odihnă
 • PageUp – întinde aripile
 • PageDown – strânge aripile
 • Space (în aer) – planare
În timpul luptei poţi folosi:

 • C – alergare
 • F7 – selectează cel mai apropiat aliat
 • F8 – selectează cea mai apropiată ţintă
 • Tab – selectează cel mai apropiat inamic
 • ” ~ ” – selectează ţinta selectată de ţinta ta
 • Shift+Z – schimbă armele
 • X – mod de luptă/neutru
 • B – schimbă pietrele de putere
Pentru a accesa rapid diversele ferestre cu informaţii despre personajul tău, misiuni, harta, ş.a.m.d ai la dispoziţie:

 • I – inventarul
 • J – misiuni
 • K – abilităţi/vrăji
 • O – meniul de sistem
 • P – profilul personajului
 • Y – interfaţa magazinului vostru
 • M – harta
 • G – interfaţa legiunii
 • L – interfaţa alianţei
 • F11 – meniul
 • N – harta transparentă
 • U – macro
Lupta


În AION te vei lupta cu monştri, bandiţi sau diverse creaturi cu puteri extraordinare, atât pe pământ cât şi în aer. Pentru a fi victorios, de multe ori este nevoie să te alături unui grup mai mic sau mai mare de jucători. Tactica poate să difere în funcţie de luptele în care eşti angrenat, însă câteva principii de bază se aplică constant.


Pentru a ataca un adversar trebuie mai întâi să îl selectezi. Poţi face asta fie cu un clic stânga de mouse, fie folosind tasta Tab. Odată selectat, declanşezi atacul folosind butonul de auto-atac din Bara de scurtături, sau orice altă abilitate dorită. Dacă vrei să declanşezi atacul imediat ce selectezi ţinta, foloseşte un dublu-click de mouse.


Dacă ataci un inamic în timp ce te deplasezi în faţă, daunele provocate vor fi mai mari decât cele primite. Dacă fugi înapoi cu spatele, daunele provocate sau primite vor fi mult mai mici. De asemenea, pentru a evita o parte din atacurile inamice este bine să te mişti stânga/dreapta în timpul luptei.


Când oponentul va pierde toate punctele de viaţă, vei fi victorios. De la inamicii omorâţi o să obţii drept pradă diverse obiecte sau bunuri, iar dacă acesta a fost din rasa Balaur sau un alt jucător din facţiunea opusă, vei primi şi puncte de Abyss cu care poţi cumpăra diverse obiecte foarte puternice.

Dacă ai murit în timpul luptei, poţi aştepta să fii înviat de un alt jucător sau poţi alege să fii transportat la Obeliscul de care te-ai „legat” înainte de a muri.
Quest-uri


În universul AION te vei întâlni cu 3 tipuri de quest-uri: misiuni, campanii şi ordine de muncă (work orders). Aproape toate tipurile de quest-uri vor fi obţinute de la un diferiţi NPC.

Misiunile sunt făcute pentru a-ţi putea dezvolta personajul şi îţi oferă diverse recompense în bani, experienţă sau echipament. Fiecare misiune este însoţită de o poveste ce dă un sens acţiunilor tale.

Campaniile sunt un şir de misiuni şi se desfăsoară pe durata a mai multor niveluri.

Ordinele de muncă sunt necesare pentru a-ţi creşte capacitatea de a produce diverse bunuri în cazul în care vrei să devii un meşteşugar renumit.


Când obţineţi un quest nou, se va deschide o fereastră în care vi se explică ce aveţi de făcut şi ce recompense veţi primi în cazul în care veţi completa toate obiectivele ce vi se cer.

Pentru a verifica ce quest-uri ai în desfăşurare, apasă tasta J pentru a deschide o fereastră unde vor fi împărţite pe categorii.

Unele quest-uri pot fi obţinute de la alţi jucători dacă sunteţi în grup cu aceştia. Pentru asta, cel ce are quest-ul activ trebuie să dea clic pe butonul Share din fereastra de quest-uri. În cazul în care vrei să renunţi la un quest, foloseşte butonul Abandon, iar dacă mai târziu vrei să îndeplineşti totuşi quest-ul respectiv, va trebui să vorbeşti din nou cu NPC-ul ce ţi-a oferit iniţial quest-ul. Acelaşi lucru va trebui să îl faci şi în cazul în care nu ai dus la bun sfârşit o misiune ( a expirat limita de timp, nu ai protejat NPC-ul etc.)

La sfărşitul fiecărei misiuni/campanii/ordin de muncă vei primi o recompensă. De multe ori o să poţi alege dintre mai multe bunuri ce îţi vor fi înmânate drept premiu.
Abilităţi/Vrăji


Pentru început, personajul tău va avea doar câteva abilităţi/vrăji pe care le poate folosi. Cu timpul, atunci când vei creşte în nivel, poţi cumpăra de la NPC diverse cărţi din care vei învăţa abilităţi/vrăji noi. Pe lângă cele folosite în luptă, în AION mai poi învăţa şi abilităţi ce îţi permit extragerea anumitor minereuri, colectare de plante şi crearea de arme sau armuri. Aceste abilităţi vor creşte în nivel cu cât vor fi folosite mai mult. La un nivel suficient de mare vei putea colecta resurse preţioase şi crea arme/armuri complexe. Pentru o utilizare rapidă a oricărei vrăji/abilităţi, plaseaz-o în bara de scurtături.
Enchanting


Îmbunătăţirea echipamentului în AION se poate face prin trei metode: cu Socketing Manastones, Enchantment Stones şi Godstones.


Adăugarea de Socketing Manastones va face ca echipamentul tău să primească un anumit atribut ce se va reflecta în statusul personajului, cum ar fi: puncte de viaţa, rata loviturilor critice ş.a.m.d.

Aceste pietre pot fi obţinute destul de uşor de la monştrii omorâţi. Pentru a adăuga o Manastone pe un obiect acesta trebuie să aibă un spaţiu liber. Dacă încercarea de îmbunătăţire va avea succes, noul atribut va apărea listat în descrierea echipamentului. Dacă nu, manastone-ul respectiv va fi distrus. De asemenea, manastone-urile deja existente pe obiect vor dispărea şi ele.

În cazul în care vrei să elimini o piatră pentru a face loc alteia, în oraşe există NPC care pentru un anumit preţ vor elimina respectivul manastone, fără ca acest lucru să le afecteze pe celelalte existente pe obiect.


Enchanting Manastones vor amplifica atributele existente pe echipament, noile valori reflectându-se în statusul personajului tău. Aceasta pot fi obţinute cu ajutorul Extraction Tools, dintr-o altă piesă de echipament ce va fi distrus în urma procesului. Nivelul pietrei astfel obţinute se bazează pe nivelul echipamentului din care provine. Cu cât nivelul pietrei este mai mare în comparaţie cu nivelul echipamentului ce urmează a fi îmbunătăţit, cu atât şansele de a reuşi cresc. Aceste manastones pot fi adăugate succesiv, atributele amplificându-se astfel şi mai mult. În cazul în care după aplicarea cu succes a unei pietre urmează un eşec, nivelul la care a fost ridicat obiectul respectiv va fi micşorat cu 1 punct.


Godstones pot fi adăugate doar pe arme. Acestea vor căpăta anumite abilitaţi ce au şanse să afecteze adversarul atunci când folosiţi arma respectivă. Pentru a folosi cu succes o astfel de piatră, trebuie să mergi în Sanctum sau Pandeamonium şi să vizitezi NPC-ul Godstone vendor. Odată ajuns acolo, plasează arma şi piatra în fereastra deschisă. Vei putea vedea afişată descrierea abilităţii ce urmează a fi adăugată pe armă. În cazul în care ai avut deja o Godstone pe armă, abilitatea oferită de aceasta va dispărea.

Sursa informaţii:
Please, Log in or Register to view URLs content!
.
 

N4KAM4

Freak member
Member
Messages
8
ReactionScore
0
Points
1
Thanks for this tutorial, I want to leave the metin2 area and I want to know new areas. This tutorial will help me understand Aion, but does it pay to play aion instead of metin2?
 
Top