FreakGamers - Gaming community

Hi guest, Due the exclusive content , register are available only with invitation code. Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts.

Do you need one ? send a donation here : DONATE and we will send it to your paypal email in 12-24H . Thanks for support us.

News Cum se simte Windows 10 pe un calculator vechi de șapte ani

Nicutzy

Administrator
Administrator
Member
Messages
1,284
ReactionScore
4,691
Points
263


Am decis să fac un experiment interesant timp de două săptămâni: Să testez Windows 10 1710 pe un calculator vechi de șapte ani. Se dă un i5 2500, 6 GB RAM, 2 TB HDD și o instalare curată de Windows 10 Pro cu toate aplicațiile și driver-ele la zi.

Instalarea a decurs fără mari probleme, iar în jumătate de oră eram deja la Desktop. De aici a mai trecut o jumătate de oră și un restart și eram cu Windows-ul, soft-urile și toate driver-ele la zi. De aici pot spune că eram gata de productivitate.

Am decis ca timp de două săptămâni să îmi fac munca doar pe acest sistem și să văd cum se comportă. Din cele două săptămâni au trecut deja două zile și pot spune că până acum nu am avut probleme. Față de sistemul meu modern există întârzieri dar sunt minime.

Cel mai lent element din sistem nu este procesor-ul (foarte capabil și astăzi), nici măcar memoria RAM (care e suficientă pentru zilele noastre) ci chiar stocarea. Deși vorbim despre un hard-disk modern, el tot hard-disk rămâne și e lent, față de un SSD.

Singurele momente când sistemul devine inutilizabil, sunt atunci când se înregistrează o activitate mare pe disc. Ieri am copiat câteva sute de GB de date între partiții și atunci sistemul a rulat un pic mai greoi. În rest, chiar și cu un hard mecanic, performanțele sunt mai mult decât decent.

Please, Log in or Register to view URLs content!
 
Top