FreakGamers - Gaming community

Hi guest, Due the exclusive content , register are available only with invitation code. Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts.

Do you need one ? send a donation here : DONATE and we will send it to your paypal email in 12-24H . Thanks for support us.

News Microsoft lucrează la o versiune de Windows 10 complet nouă

Nicutzy

Administrator
Administrator
Member
Messages
1,284
ReactionScore
4,691
Points
263


Windows 10 Redstone 4 va fi lansat în curând, dar Microsoft nu stă degeaba. În buncărele Microsoft se lucrează deja la viitorul Windows. Și nu, nu vorbim despre Windows 10 ci despre Polaris, un „altfel” de Windows 10.

Noua versiune de Windows va fi construită pe Windows Core OS și va foloși interfața modulară CShell. Trecerea la CShell ar putea permite scalare interfeței în funcție de dispozitivul pe care rulează. Interfața de acum a Windows este veche de peste 20 ani și conține elemente „învechite”.

Deoarece baza de cod este diferită față de Windows 10, Polaris va putea rula doar aplicații din Store. Microsoft ar putea totuși permite virtualizarea lor în cloud-ul propriu. Pentru siguranță, acestea vor rula într-un sandbox, independent de restul sistemului.

Scoțând din sistem toate componentele Win32 sunt câteva avantaje. Amprenta sistemului de operare va fi mai mică, consumul de resurse va fi și el mai mic, în timp ce durata de viață a bateriei va crește simțitor. Plus, noul Windows ar urma să fie mai sigur, cel puțin o vreme.

Nu vă speriați, Microsoft nu va renunța la Win32, în varianta Pro. Polaris va veni preinstalat doar pe device-uri low-power. Va fi un competitor al Chrome OS care crește în cotă de piață. Nu există, deocamdată, planuri pentru renunțarea completă suportul pentru Win32.

Am putea Polaris la lucru cel mai devreme în 2019. Sperăm doar ca Polaris să nu fie un eșec, așa cum a fost Windows RT. Până atunci, e interesat de observat cum va evolua Windows-ul 10 tradițional și ce funcții noi vor veni.​
 
Top